Są smacznymi owocami, z mocy których możemy korzystać na wiele sposobów. Zjadane surowo smakują wspaniale, świetnie sprawdzają się w duecie.
Blog
Proste Pesto to nie tylko blog kulinarny z najlepszymi i sprawdzonymi przepisami kulinarnymi. To także zbiór wiedzy o kuchniach świata i historii kulinarnej. W niniejszym blogu serwisu Proste Pesto publikujemy ciekawe artykuły wiązane z kuchnią, historią a także poradniki dla każdego.
Porady kulinarne
Na blogu znajdziecie setki kulinarnych inspiracji. Ale to nie wszystko, dodatkowo prezentujemy niezliczone porady kulinarne oraz proste sztuczki kuchenne, które ułatwią Wam codzienne gotowanie i które sprawią, że przygoda kulinarna będzie nie tylko smaczna ale i proste.
W jaki sposób ugotować mistrzowski bigos?
Sekret pysznego bigosu tkwi w „przegryzieniu się” smaków. Im dłużej się go gotuje, tym będzie lepszy. Powinien po ugotowaniu postać 2-3 dni.
Dlaczego warto jeść rzodkiewkę co dnia?
Jest popularnym dodatkiem do kanapek, chętnie dodajemy ją też do surówek i sałatek. Chrupiąca rzodkiewka stanie się wartościowym dodatkiem.
Jak wyczyścić kuchenkę gazową bez chemii
Przypalona kuchenka z resztkami jedzenia nie wygląda zbyt estetycznie. Nie zachęca również do gotowania na niej. Twoja czysta kuchenka
Kalarepa. Dlaczego warto po nią sięgać?
Kalarepa to warzywo o wyjątkowej mocy, po które warto sięgać regularnie. Zdrowa dieta z takim dodatkiem może nas uchronić przed problemami.
Popularny i lubiany mak. Profil zdrowotny
Historia uprawy maku. Używany od tysięcy lat, ślady maku zostały znalezione w tabletkach sprzed 4000 lat, określany jako roślina radości.