Kuchnia azjatycka cieszy się coraz większą popularnością. Kojarzymy ją głównie z potrawami kuchni chińskiej, koreańskiej czy japońskie.
Kuchnia Tajska
W potrawach tajskich ogromne znaczenie mają sosy, które serwuje się do ryżu, makaronu, mięsa, ryb, owoców morza i sałatek. Jednym z nich jest aromatyczny, ostry i wieloskładnikowy sos curry (żółty, czerwony, zielony), który w Tajlandii jada się praktycznie codziennie.
Przepis kuchni tajskiej
Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni tajskiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni tajskiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia tajska” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni tajskiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu. Czytaj więcej o kuchni tajskiej.
Tajskie burgery z indyka
Pyszny drobiowy burger rodem z Tajlandii z pastą z czerwonego curry, sosem sojowym i majonezem. Warzywa do wyboru, polecamy na ostro.
Zupa tajska z czerwoną pastą curry i krewetkami
Tajska zupa z czerwoną pastą curry i krewetkami. Pikantna, orientalna zupa z mleczkiem kokosowym. Orientalna kuchnia na wyciągnięcie ręki.
Tajskie zielone curry z krewetkami
Tajskie zielone curry z prawdziwej pasty curry. Możesz przygotować je z krewetkami lub łososiem, jak wolisz.
Spring Rolls – Sajgonki z krewetkami i mango
Tajskie spring rollsy wypełnione makaronem ryżowym, krewetkami, mango i słupkami chrupiących warzyw. Zdrowa przekąska w orientalnym stylu.
Pad Thai z makaronem ryżowym i krewetkami
Oryginalny przepis na tajskie danie kuchni ulicznej Pad Thai. Danie z makaronu ryżowego, tofu i krewetek, w przepysznym słodkawo limonkowym sosie.