Strona główna Kuchnia Węgierska

Kuchnia Węgierska

Kuchnia Węgierska, czyli kuchnia naszych dalekich sąsiadów z południa pełna jest aromatycznych przypraw i pikanterii. Często kojarzy nam się z ciężkimi daniami, lecz są to także lekkie, wiosenne potrawy. Warto spróbować kuchni węgierskiej tak innej od naszej a jednocześnie tak nam bliskiej.


Przepis kuchni węgierskiej

Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni węgierskiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni węgierskiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia węgierska” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni węgierskiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu. Czytaj więcej o kuchni węgierskiej.

Leczo z parówką

Leczo z parówką

Przepyszne kolorowe leczo. Paprykowe leczo z dodatkiem cukinii, pomidorów malinowym i parówek. Leczo z parówkami. Leczo z kolorowej papryki.

Leczo ze skrzydełkami kurczaka

Leczo ze skrzydełkami kurczaka

Leczo z cukinią, pomidorami malinowymi i skrzydełkami kurczaka. Jednogarnkowe danie dla całej rodziny, bardzo prosty przepis.

Pożywny gulasz wołowy

Pożywny gulasz wołowy

Gulasz wołowy jest to jedno z tradycyjnych dań, który różni się w poszczególnych krajach drobnymi różnicami, sposób robienia jest podobny.

Tradycyjne węgierskie leczo

Tradycyjne węgierskie leczo

Leczo to potrawa węgierska, składająca się pomidorów, papryki, cebuli i boczku. Przygotowywane jest z dodatkiem cukinii oraz kiełbasy.

Węgierska zupa gulaszowa

Węgierska zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa jest to najpopularniejsza potrawa kuchni węgierskiej, której podstawowymi składnikami są smalec, mięso, cebula oraz papryka.