Gulasz wieprzowy z soczystym mięsem karkówki i łopatki. Ulubiony sposób na szybkie przygotowanie jednogarnkowego gulaszu.
Kuchnia Węgierska
Kuchnia Węgierska, czyli kuchnia naszych dalekich sąsiadów z południa pełna jest aromatycznych przypraw i pikanterii. Często kojarzy nam się z ciężkimi daniami, lecz są to także lekkie, wiosenne potrawy. Warto spróbować kuchni węgierskiej tak innej od naszej a jednocześnie tak nam bliskiej.
Przepis kuchni węgierskiej
Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni węgierskiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni węgierskiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia węgierska” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni węgierskiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu.
Węgierski gulasz wieprzowy z czerwoną papryką
Gulasz z soczystym i rozpływającym się w ustach mięsem wieprzowym z łopatki. Jednogarnkowe danie z papryką i wieprzowiną.
Leczo z papryką i cukinią
Połowa sierpnia, a więc sezon na leczo rozpoczęty! Papryka, cukinia i dobrej jakości kiełbasa. Odkryj sekret przyrządzenia najlepszego leczo.
Pałki kurczaka w marynacie węgierskiej z papryką
Aromatyczne podudzia kurczaka w marynacie z węgierską papryką i ziołami. Miękkie i soczyste z delikatnie chrupiącą skórką. Pomysł na prosty obiad.
Paprykowe leczo z boczkiem i swojską kiełbasą
Paprykowe leczo ze swojskim boczkiem i kiełbasą oraz pomidorami malinowymi. Podane z kawałkiem chrupiącej bagietki z masłem.