Szybkie imprezowe przekąski z gotowego ciasta francuskiego, kremowego serka i różnokolorowych pomidorków koktajlowych.
Kuchnia Francuska
Kuchnia francuska kojarzy się z serowym rajem, żabimi udkami i ślimakami. Nie wszystkie dania są przystępne albo możliwe do wykonania za sprawą słabej dostępności do wielu półproduktów i elementów. Jednak Francja to też świat wszelkich tart, bułeczek, rogalików i chrupiącej bezy. Dlatego będziemy skupiać się głównie na słodkiej odsłonie francuskiej kuchni, ze względu na łatwość zdobycia potrzebnych składników.
Przepis kuchni francuskiej
Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni francuskiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni francuskiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia francuska” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni francuskiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu.
Tarta Quiche Lorraine z porem i boczkiem
Francuska tarta na kruchym spodzie wypełniona duszonym porem i karmelizowanym boczkiem. Wytrawna kremowa tarta quiche.
Choux au craquelin – ptysie z kruszonką i mango
Kuszące, perfekcyjne, idealne na słodki stół! Ptysie z chrupiącą kruszonką i kremem owocowym na bazie śmietanki i mascarpone.
Flammkuchen alzacka tarta chlebowa z cebulą i boczkiem
Tarte flambée ze śmietanką crème fraîche, ciętym boczkiem i cebulą. Alzacka tarta na cieście chlebowym, przypominająca chrupiącą pizzę.
Kremowa zupa z jadalnych kasztanów
Jesienna, aksamitnie kremowa zupa z jadalnych kasztanów. Gładka, jedwabista zupa o subtelnym orzechowym posmaku kasztanów.
Pieczony ser camembert z żurawiną i porzeczką
Zapieczony ser camembert z miodem i bakaliami. Rozpływający się camembert na ciepło z konfiturą żurawinową i owocami czerwonej porzeczki.