Chrupka do tortu z mleczną czekoladą, orzechami laskowymi i domową prażynką. Chrupka z łatwością się kroi w torcie, jest przepyszna.
Kuchnia Francuska
Kuchnia francuska kojarzy się z serowym rajem, żabimi udkami i ślimakami. Nie wszystkie dania są przystępne albo możliwe do wykonania za sprawą słabej dostępności do wielu półproduktów i elementów. Jednak Francja to też świat wszelkich tart, bułeczek, rogalików i chrupiącej bezy. Dlatego będziemy skupiać się głównie na słodkiej odsłonie francuskiej kuchni, ze względu na łatwość zdobycia potrzebnych składników.
Przepis kuchni francuskiej
Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni francuskiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni francuskiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia francuska” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni francuskiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu. Czytaj więcej o kuchni francuskiej.
Prażynka francuska do tortu
Najlepszy przepis na prażynkę do chrupki do tortu. Bardzo prosta w wykonaniu prażynka, która idealnie chrupie w torcie.
Frytki z cukinii jako alternatywa
Frytki z cukinią są ciekawą alternatywą dla frytek ziemniaczanych. Jest to także ciekawy sposób na przemycenie tego zdrowego warzywa do diety.
Szarlotka z kruchym ciastem
Przedstawiamy oryginalny francuski przepis na szarlotkę. Francuski, czyli z miejsca gdzie zgodnie z obecną wiedzą powstały pierwsze szarlotki.
Francuska zupa cebulowa
Zupa cebulowa to specjalność kuchni francuskiej, składa się z wywaru mięsno-warzywnego lub warzywnego, a dodatkiem do niej jest cebula.
Pieczony kurczak po prowansalsku
Pieczone pałki kurczaka w towarzystwie cebuli i miksu oliwek, podane z kremowym sosem. Eleganckie danie na niedzielny obiad.