Gruzińskie pierożki nadziewane mięsem mielonym i bulionem. Sakiewki z ciasta pierogowego z mięsnym farszem.
Kuchnia Gruzińska
Kuchnia gruzińska zaliczana jest do tych zdrowych kuchni. Chociaż spożywają duże ilości mięsa i sera, to serwowane do nich dodatki balansują uczucie ciężkości. Poza tym przyprawy, najczęściej pikantne i wyraziste również mają wpływ na to, że potrawy stają się lżejsze.
Przepis kuchni gruzińskiej
Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni gruzińskiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni gruzińskiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia gruzińska” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni gruzińskiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu. Czytaj więcej o kuchni gruzińskiej.
Chaczapuri Adżarskie z serem i jajkiem
Gruzińskie chaczapuri adżaruli. Łódeczki z ciasta drożdżowego zapieczone z nadzieniem serowym i jajkiem. Gruziński chlebek z 3 rodzajami sera.
Rustykalna sałatka z wędzoną makrelą
Sałatka z wędzoną makrelą to nowy sposób na podanie tej aromatycznej ryby, którą jemy albo samą albo w postaci pasty. Wypróbuj!
Badridżani roladki z bakłażana po gruzińsku
Gruzińska przekąska w postaci roladek z pieczonego bakłażana, nadzianych musem z orzechów włoskich i kolendry. Udekorowane soczystymi pestkami granatu.