ProstePesto to blog kulinarny, który powstał z miłości do gotowania i jedzenia. To także potrzeba uczciwości w kuchni i publikacji przepisów kulinarnych na blogach.
Zapewne nie raz i nie dwa razy spotkaliście się z sytuacją, gdy chcecie ugotować pyszny obiad, stosujecie się ściśle do opublikowanych na innych stronach przepisów a danie nie wyjdzie? Znając realia blogów kulinarnych zrozumiecie dlaczego.
Jak mówi stare powiedzenie pozycjonowania strony (czyli sposobów aby strona była widoczna wyżej w wyszukiwarkach): content is a king. Jednak nie wszyscy stawiają na jakość contentu (treści) ale na ilość. W pogoni za wyświetleniami i pozycjami w wyszukiwarkach muszą codziennie publikować nowe treści. Można tak robić miesiąc, dwa, pół roku. A co w sytuacji, gdy ma się na blogu już 1000 przepisów? Czas na powtórki i publikowanie tych przepisów powtórnie. Aby nie popaść w duplikowanie treści zmieniają nieco składniki.
I tak pojawiają się “nowe” przepisy z zupełnie niepasującymi proporcjami, na które trafiamy i marnujemy produkty i czas. Chcieliśmy powiedzieć “dość” takim praktykom.
Dlatego też powstał blog kulinarny ProstePesto gdzie publikujemy tylko sprawdzone przepisy. Każdy przepis został wykonany w naszej prywatnej kuchni z dokładnie odmierzonymi składnikami i z dokładnym licznikiem czasu.
Poznaj nasz zespół:
Martyna Pietruszka to entuzjastka dobrego jedzenia i zdrowego gotowania. Perfekcjonistka najwyższej jakości. Każdy opisywany przez nią przepis ma być wymierzony co do grama.
W ProstePesto zajmuje się pisaniem przepisów kulinarnych na stronie.
Paweł Clad dba o funkcjonalność strony. Godzinami poprawia kod i funkcjonalność aby dostarczyć najwyższe rozwiązania i walczy o każdą milisekundę czasu ładowania strony.
W ProstePesto zajmuje się obsługą techniczną i funkcjonowaniem serwisu.
Dane kontaktowe:
Wydawnictwo Tu Leży Pies Pogrzebany
Bolesława Chrobrego 83a, 32-660 Chełmek
NIP: 549-594-26-61
Telefon: 687-507-193