Ciekawa propozycja na gorące dni. Arbuz w nowym wydaniu czyli na słono z parmezanem w postaci chłodnika. Przepis podpatrzony na wakacjach.
Kuchnia Hiszpańska
Hiszpania to wspaniały europejski kraj z niezliczonymi atrakcjami historycznymi, rozrywką i co najważniejsze z naszego punktu widzenia – kulinariami. Hiszpanie to ludzie radośni, pełni życia, uśmiechnięci i kolorowi. Taka jest też kuchnia hiszpańska, która zawsze przepełniona jest smakiem, zapachem i kolorem.
Przepis kuchni hiszpańskiej
Poniżej przedstawiamy Wam wybrane dania kuchni hiszpańskiej. Dania te cechują się dużą prostotą wykonania i wyjątkowym smakiem Hiszpanii. Czuć w nich słońce i morze. Są niezwykle lekkie, łatwostrawne i co najważniejsze, jak w przypadku każdej kuchni śródziemnomorskiej – są niezwykle zdrowe. Czytaj więcej o kuchni hiszpańskiej.
Pączki hiszpańskie – gniazdka oblane lukrem
Gniazdka hiszpańskie oblane polewą lukrową. Odmiana smażonych pączków przygotowywanych z ciasta parzonego.
Wrapy z parówką, papryką i chrupiącą sałatą
Wrapy z parówką, sałatą i kolorową papryką. Placki pszennej tortilli przesmarowane majonezem i wypełnione pysznymi składnikami.
Tortilla ze stripsami kurczaka i awokado
Tortilla nadziana stripsami kurczaka w chrupiącej panierce, awokado i tartą mozzarellą. Skąpane w ranczerskim sosie ze świeżą kolendrą.
Turrón czyli biały hiszpański nugat
Wakacyjny pobyt za granicą to okazja, by skosztować lokalnej kuchni, w tym również i słodyczy. A po powrocie pozostaje tęsknić bądź gotować.
Hiszpańska paella marinera z owocami morza
Hiszpańska paella z różnorodnymi owocami morza. Złocisty ryż smażony na patelni z warzywami, kalmarami, małżami i krewetkami.