Wrapy z parówką, sałatą i kolorową papryką. Placki pszennej tortilli przesmarowane majonezem i wypełnione pysznymi składnikami.
Kuchnia Hiszpańska
Hiszpania to wspaniały europejski kraj z niezliczonymi atrakcjami historycznymi, rozrywką i co najważniejsze z naszego punktu widzenia – kulinariami. Hiszpanie to ludzie radośni, pełni życia, uśmiechnięci i kolorowi. Taka jest też kuchnia hiszpańska, która zawsze przepełniona jest smakiem, zapachem i kolorem.
Przepis kuchni hiszpańskiej
Poniżej przedstawiamy Wam wybrane dania kuchni hiszpańskiej. Dania te cechują się dużą prostotą wykonania i wyjątkowym smakiem Hiszpanii. Czuć w nich słońce i morze. Są niezwykle lekkie, łatwostrawne i co najważniejsze, jak w przypadku każdej kuchni śródziemnomorskiej – są niezwykle zdrowe.
Tortilla ze stripsami kurczaka i awokado
Tortilla nadziana stripsami kurczaka w chrupiącej panierce, awokado i tartą mozzarellą. Skąpane w ranczerskim sosie ze świeżą kolendrą.
Hiszpańska paella marinera z owocami morza
Hiszpańska paella z różnorodnymi owocami morza. Złocisty ryż smażony na patelni z warzywami, kalmarami, małżami i krewetkami.
Gazpacho – chłodnik arbuzowo pomidorowy
Hiszpańskie gazpacho z miąższu arbuza i słodkich pomidorów. Wegański chłodnik ugasi pragnienie, schłodzi i zaspokoi głód.
Tortilla de patatas. Prosty i smaczny hiszpański omlet.
Tortilla de patatas (w Ameryce Łacińskiej tortilla esponola lub tortilla de papas) to niezwykle popularne w Hiszpanii i bardzo proste danie na bazie ziemniaków.