Przepis | Strona główna | Składniki

Składniki

Encyklopedia składników kulinarnych:

W naszej kuchni staramy się gotować prosto. Lecz proste gotowanie nie oznacza ograniczoną ilość produktów. Stąd też w naszej kuchni używamy między innymi takie składniki jak:

Owoce:

Ananas, Arbuz, Awokado, Banan, Borówki, Brzoskwinia, Cytryna, Granat, Gruszki, Jabłka, Jeżyny, Kokos, Limonka, Maliny, Mango, Melon, Owoce leśne, Porzeczka, Rabarbar, Truskawki,

Warzywa:

Burak, Brokuł, Bób, Botwinka, Brukselka, Cebula, Cukinia, Czosnek, Chrzan, Fasolka, Fasola, Groch, Groszek, Kapusta, Kukurydza, Marchew, Ogórek, Papryka, Pietruszka, Por, Pomidor, Seler, Szparagi, Ziemniaki,

Orzechy:

Laskowe, Migdały, Pini, słonecznik, Włoskie,

Produkty sypkie:

Kasza, Makaron, Mąka, Ryż

Nabiał:

Feta, Gouda, Jogurt, Kefir, Mascarpone, Masło, Mleko, Mozzarella, Parmezan, Śmietana, Twaróg,

Mięsa:

Boczek, Drobiowe, Kiełbasa, Wołowina, Wieprzowina, Szynka,

Ryby i owoce morza:

Dorsz, Karp, Krewetki, Mintaj, Pstrąg,

Zioła i przyprawy:

Bazylia, Cukier, Cynamon, Majeranek, Mięta, Oregano, Pieprz, Sól,

Inne:

Czekolada, Grzyby, Jajka, Miód, Pieczarki,