Cebularz to zakorzeniony zarówno w kuchni polskiej jak i żydowskiej placek z cebulą. Dawniej bardzo wykwintna przekąska, dziś wraca do łask.
Kuchnia Żydowska
Kuchnia żydowska charakteryzuje się skrupulatnym przestrzeganiem koszerności. Najważniejsza cechą, obecną we wszystkich jej odłamach, jest ścisłe przestrzeganie koszerności, czyli religijnego podziału pokarmów na koszerne- czyste i trefne- nieczyste.
Przepis kuchni żydowskiej
Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni żydowskiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni żydowskiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia żydowska” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni żydowskiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu. Czytaj więcej o kuchni żydowskiej.
Tradycyjny żydowski czulent
Tradycja żydowska dostarcza inspiracji do przygotowywania potraw. Jednym z najbardziej charakterystycznych dań żydowskich jest czulent.
Kompot z obierek i gniazd nasiennych jabłek
Kompot jabłkowy gotowany z obierek i gniazd nasiennych jabłek. Owocowy kompot z resztek. Nie wyrzucaj obierek, ugotuj z nich zdrowy napój.