Strona główna Kuchnia Niemiecka

Kuchnia Niemiecka

Wieprzowina stanowi więcej niż połowę dań. Mowa nie tylko o duszonym mięsie, ale także o wędlinach. W całych Niemczech produkuje się dziś nawet 1500 rodzajów kiełbas, a do najsłynniejszych należy zaliczyć parówki frankfurterki, klasyczne, najchętniej grillowane, mini kiełbaski czy serdelki.


Przepis kuchni niemieckiej

Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni niemieckiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni niemieckiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia niemiecka” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni niemieckiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu. Czytaj więcej o kuchni niemieckiej.

Szparagi z szynką parmeńską

Szparagi z szynką parmeńską

Szparagi. Niegdyś mało popularne, teraz coraz częściej goszczące na naszych stołach. Prezentujemy szparagi zawijane szynką parmeńską.

Delikatny biszkopt wiedeński

Delikatny biszkopt wiedeński

Jeśli szukasz przepisu na delikatny biszkopt, polecamy spróbowanie biszkoptu wiedeńskiego. Prosty w wykonaniu i delikatny.