Proste ciasto jogurtowe bez masy i bez konieczności użycia miksera. Ciasto z jogurtem naturalnym do popołudniowej kawy.
Kuchnia Skandynawska
Do grona kuchni skandynawskiej zaliczamy kuchnie narodowe państw takich jak: Danii, Norwegii, Szwecji, Finlandii i Islandii. Podstawą skandynawskich kulinarnych zwyczajów są ryby i owoce morze.
Przepis kuchni skandynawskiej
Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni skandynawskiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni skandynawskiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia skandynawska” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni skandynawskiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu. Czytaj więcej o kuchni skandynawskiej.
Mizeria z ogórków gruntowych bez śmietany
Szwedzka mizeria z ogórków bez śmietany. Tak zwana mizeria “na wodzie” przygotowywana z młodych ogórków gruntowych.
Pstrąg smażony z masłem pietruszkowym i cytryną
Pstrąg nadziany po brzegi masełkiem pietruszkowym i cytryną, smażony na patelni grillowej. Grillowany pstrąg tęczowy.
Currysill marynowane śledzie w słodkim curry
Skandynawskie Currysill, czyli śledziki marynowane w sosie curry. Śledzie w curry to prawdziwy szwedzki specjał. Kuchnia skandynawska.
Toscakaka skandynawskie ciasto z karmelizowanymi migdałami
Skandynawski przepis na puszyste ciasto ucierane z praliną z karmelizowanych płatków migdałów. Polewa lekko przypomina solony karmel z migdałami.