Przepis | Strona główna | Kuchnia Wietnamska

Kuchnia Wietnamska

Kuchnia wietnamska jest rajem dla koneserów kawy i drugim na świecie największym eksporterem kawy. Można spróbować wiele odmian tego trunku. Tradycyjna wietnamska kawa podawana na ciepło to Ca phe nau lub Ca phe sua. Dzięki temu, że dodaje się do niej skondensowane mleko jest słodka i ma łagodny, kremowy smak. Kolejną propozycją jest Ca phe sua da, którą podaje się na zimno również z dodatkiem skondensowanego mleka. Jest słodka i orzeźwiająca. Następnie jest Sua chua ca phe, która połączona jest z gęstym, kremowym jogurtem i podawana jest na zimno. Ponadto występuje kawa ze skondensowanym mlekiem i żółtkiem jaja kurzego, czyli Ca phe trung. Może być gorzka lub słodka oraz gorąca albo zimna. Jest również smaczna Sinh to ca phe, czyli smoothie z kawą, która idealna jest podczas upałów, ponieważ jest orzeźwiająca i pobudzająca. Ostatnią jest tradycyjna czarna kawa Ca phe den, która serwowana jest z dodatkiem lodu. Jest jeszcze jedna odmiana kawy, która podawana jest z mlekiem i cukrem, czyli robusta.


Przepis kuchni wietnamskiej

Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni wietnamskiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni wietnamskiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia wietnamska” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni wietnamskiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu. Czytaj więcej o kuchni wietnamskiej.

Nie znaleziono takiej strony

Nie możemy znaleźć takiej strony. Możliwe, że została przeniesiona. Spróbuj wyszukać interesującą cię frazę w poniższej wyszukiwarce. Przepraszamy za niedogodności...