Babka piaskowa to jedno z łatwiejszych ciast. Dodatkowo przedstawiamy wersję bez udziwnień. Poradzi sobie z tym przepisem każdy.
Mazowiecka
Na Mazowszu popularne były polewki. Wszelkiego rodzaju proste żury, białe barszcze czy krupniki jadano praktycznie codziennie. W niedzielę i święta podawano staropolski rosół, koniecznie z kury i z lanymi kluskami. Słynna była czernina, czyli zupa na bazie krwi z kaczki lub gęsi.
Przepis kuchni mazowieckiej
Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni mazowieckiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni mazowieckiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia mazowiecka” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni mazowieckiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu. Czytaj więcej o kuchni mazowieckiej.