Chłodnik gazpacho to ulubiona zupa mieszkańców krajów śródziemnomorskich. Od Hiszpanii po Chorwację. Przedstawiamy najlepszy przepis.
Kuchnia Hiszpańska
Hiszpania to wspaniały europejski kraj z niezliczonymi atrakcjami historycznymi, rozrywką i co najważniejsze z naszego punktu widzenia – kulinariami. Hiszpanie to ludzie radośni, pełni życia, uśmiechnięci i kolorowi. Taka jest też kuchnia hiszpańska, która zawsze przepełniona jest smakiem, zapachem i kolorem.
Przepis kuchni hiszpańskiej
Poniżej przedstawiamy Wam wybrane dania kuchni hiszpańskiej. Dania te cechują się dużą prostotą wykonania i wyjątkowym smakiem Hiszpanii. Czuć w nich słońce i morze. Są niezwykle lekkie, łatwostrawne i co najważniejsze, jak w przypadku każdej kuchni śródziemnomorskiej – są niezwykle zdrowe. Czytaj więcej o kuchni hiszpańskiej.
Gazpacho – chłodnik arbuzowo pomidorowy
Hiszpańskie gazpacho z miąższu arbuza i słodkich pomidorów. Wegański chłodnik ugasi pragnienie, schłodzi i zaspokoi głód.
Tortilla de patatas. Prosty i smaczny hiszpański omlet.
Tortilla de patatas (w Ameryce Łacińskiej tortilla esponola lub tortilla de papas) to niezwykle popularne w Hiszpanii i bardzo proste danie na bazie ziemniaków.