Makrela. Ta soczysta ryba morska o bogatym, wyrazistym smaku zawiera zdrowe tłuszcze omega-3, duże ilości białka potrzebnego do wzrostu mięśni, witaminy z grupy B i witaminę D, która rzadko występuje w pożywieniu. Zdobycie świeżej makreli w naszym regionie nie jest łatwe. Ale świeża ryba ma świetną alternatywę – wędzona makrela lub wędzone filety z makreli. Wędzona makrela nie wymaga gotowania i może skutecznie podnieść wartość odżywczą sałatek, past, płatków śniadaniowych, kanapek, sosów i innych popularnych dań.
Ta sałatka jest pełna świeżych aromatów i inspirujących smaków! Szczególnie przyjemny jest fakt, że jest niezwykle łatwy w przygotowaniu, a w letnie upały nie będziesz musiał spędzać dużo czasu przy piecu. Jeśli potrzebujesz więcej energii z węglowodanów przed treningiem, możesz dodać do sałatki kilka smażonych młodych ziemniaków.