Przepis | Strona główna | Kuchnia Polska | Lubelska

Lubelska

Lubelszczyzna to drugi po Mazowszu producent owoców i uprawy jabłek. Są to stare odmiany takie jak: antonówka, glogierówka czy papierówka, a sporządza się z nich przede wszystkim naturalne soki, ale też lokalne przysmaki jak szarlotka józefowska czy jabłkówka z Mikołajówki.


Przepis kuchni lubelskiej

Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni lubelskiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni lubelskiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia lubelska” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni lubelskiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu. Czytaj więcej o kuchni lubelskiej.

Zupa koperkowa z ziemniakami

Zupa koperkowa z ziemniakami

Prawdziwa zupa koperkowa gotowana z talarkami ziemniaków, zakłócona śmietanką. Gotowana na bulionie jarzynowo drobiowym ma doskonały smak.

Przepis na pigwówkę. Domowa nalewka

Przepis na pigwówkę. Domowa nalewka

Nalewki, wywary i innego rodzaju przetwory z pigwy przeprowadzą przez niejedną chorobę czy dolegliwość. Pigwa pospolita to sprawdzony sposób na profilaktykę prozdrowotną.