Przepis | Strona główna | Kuchnia Polska | Lubelska

Lubelska

Lubelszczyzna to drugi po Mazowszu producent owoców i uprawy jabłek. Są to stare odmiany takie jak: antonówka, glogierówka czy papierówka, a sporządza się z nich przede wszystkim naturalne soki, ale też lokalne przysmaki jak szarlotka józefowska czy jabłkówka z Mikołajówki.


Przepis kuchni lubelskiej

Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni lubelskiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni lubelskiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia lubelska” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni lubelskiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu. Czytaj więcej o kuchni lubelskiej.

Ludowa zupa pachlopka

Ludowa zupa pachlopka

Jednym z tradycyjnych dań kuchni ludowej jest zupa pachlopka wywodząca się z okolic Lublina i Zamojszczyzny, popularna w kuchni wschodniej.