Boże Narodzenie

Ulubione święto milionów Polaków. Boże Narodzenie, bo o nim mowa, to bardzo rodzinne święto kojarzone z chwilami przy stole. Wigilijnym jak i świątecznym. Już w Wigilię Bożego Narodzenia zaczyna się w Polsce wielkie ucztowania. Kończy się drugiego dnia świąt. W tym czasie przez nasz stół przewinie się sporo dań i potraw.


Przepis na Boże Narodzenie

Prezentujemy sprawdzone przepisy z okazji Bożego Narodzenia. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na Boże Narodzenie, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “Boże Narodzenie” są dokładnie opisane aby twoje danie z okazji Bożego Narodzenia wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu.

Makowiec japoński z jabłkami

Makowiec japoński z jabłkami

Makowiec japoński z tartymi jabłkami, bez dodatku mąki. Ten rodzaj makowca jest wilgotny dzięki jabłkom, długo zachowuje świeżość.

Karp w galarecie Wojciecha Amaro

Karp w galarecie Wojciecha Amaro

Dla niektórych karp w galarecie to przysmak, bez którego wigilia nie byłaby taka sama. Ryba w tej odsłonie ma zwolenników i przeciwników.

Pyszna ryba po grecku

Pyszna ryba po grecku

Ryba po grecku to potrawa, na którą składają się smażone kawałki lub filety rybne w sosie warzywnym. Podawać zarówno na ciepło i na zimno.