Placki ziemniaczane to prosta potrawa, jej głównym składnikiem są ziemniaki tarte na tarce o małych lub dużych oczkach, zależnie od upodobań.
Placki ziemniaczane
Nie ma osoby, która nie lubiłaby placków ziemniaczanych. Można je jeść na różne sposoby: same, z cukrem, ze śmietaną, z ketchupem a także po węgiersku, z gulaszem, po zbójnicku. Każdy znajdzie swój ulubiony sposób podania placków ziemniaczanych.
Przepisy na placki ziemniaczane
Prezentujemy sprawdzone przepisy na placki ziemniaczane. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na placki ziemniaczane, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “placki ziemniaczane” są dokładnie opisane aby twoje danie i placki ziemniaczane wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu.
Placki ziemniaczane z gulaszem węgierskim
Złociste placki ziemniaczane z gulaszem węgierskim. Najlepszy przepis na placki ziemniaczane po węgiersku.
Placki ziemniaczane po zbójnicku
Przepis na placki ziemniaczane jest jednym z najprostszych w naszej polskiej kuchni. Wiele osób przygodę zaczyna właśnie od tego smakołyku.
Placki ziemniaczane po węgiersku
Placki po węgiersku to klasyczne danie kuchni naszych braci Węgrów. Bardzo sycące danie sprawdzi się idealnie gdy dopadnie wilczy głód.
Placki ziemniaczane chrupiące i złociste
Placki ziemniaczane z tartych ziemniaków, usmażone na chrupiąco. Złociste, rumiane placki z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem.
Placki ziemniaczane z czerwoną papryką
Placki ziemniaczane w nowej odsłonie. Placki z ziemniaków i papryki, ze szczypiorkiem. Rumiane, złociste i chrupiące. Najlepsze z keksem gęstej śmietany.