Budyniowe ciasto z niewielką ilością mąki. Ciasto naleśnikowe z czerwonymi porzeczkami, pieczone w formie żaroodpornej w piekarniku.
Kuchnia Francuska
Kuchnia francuska kojarzy się z serowym rajem, żabimi udkami i ślimakami. Nie wszystkie dania są przystępne albo możliwe do wykonania za sprawą słabej dostępności do wielu półproduktów i elementów. Jednak Francja to też świat wszelkich tart, bułeczek, rogalików i chrupiącej bezy. Dlatego będziemy skupiać się głównie na słodkiej odsłonie francuskiej kuchni, ze względu na łatwość zdobycia potrzebnych składników.
Przepis kuchni francuskiej
Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni francuskiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni francuskiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia francuska” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni francuskiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu.
Ciasto francuskie z szynką i serem mozzarella
Błyskawiczna przekąska z gotowego ciasta francuskiego. Sakiewki z ciasta francuskiego wypełnione szynką i ciągnącym serem.
Galette listkujące maślane ciasto z owocami leśnymi
Francuskie okrągłe ciasto przypominające rustykalną tartę z maślanego listkującego ciasta kruchego. Wypełnione po brzegi leśnymi owocami.
Clafoutis ciasto naleśnikowe z jagodami leśnymi
Francuskie ciasto z owocami lata clafoutis, przypominające nieco ciasto naleśnikowe i nieco masę budyniową. Mięciutkie ciasto proste jak naleśniki.
Tarta cytrynowa z musem lemon curd i bezą
Orzeźwiająca cytrusowa słodkość. Tarta z budyniowym musem lemon curd i puszystą jak chmurka bezą. Idealna równowaga kontrastujących ze sobą smaków.
Jajochlebki. Tosty francuskie smażone w jajku
Tosty francuskie to smażone tosty maczane w rozbitym jajku. Chrupiące i rumiane smakują doskonale same lub z dodatkami. W wersji na słono lub na słodko.