Kto nie ratował się przed głodem, sięgając po kanapkę? Prosta w wykonaniu, zawiera to, co najbardziej lubiane. Znana na całym świecie ma tyle odmian, ilu jest ludzi, którzy ją przyrządzają. Z serem i szynką, z sałatą i pomidorem lub w wariacji meksykańskiej z fasolą i kukurydzą – wszystkie łączy użycie chleba i dodatków, które po prostu smakują. Czy coś tak banalnego mogłoby stać się gwiazdą w Internecie? Oczywiście i właśnie to stało się z tostomletem – kanapką, która łączy w sobie chleb tostowy i omlet. Pyszna i prosta w wykonaniu poleca się i na śniadanie, i na kolację.
Kanapka ze światowym zasięgiem
Jak wiadomo, co raz trafi do sieci, nie jest w stanie z niej zniknąć. Właśnie to przydarzyło się tostomletowi. Krótki filmik instruktażowy, który zachwycił swoją prostotą na portalach społecznościowych, bardzo szybko został przesyłany dalej, zwiększając swoje zasięgi, trafiając na tablice kolejnych użytkowników, którzy zachwyceni szybkim wykonaniem poczęli kroczyć za instrukcją lub też tworzyć własne wariacje. Świat oszalał, o czym świadczyć może między innymi mnogość filmów z jego wykonaniem na Instagramie.
Prostota i smak z patelni
Wykonanie tej kanapki nie wymaga ani szczególnych zdolności, jeśli chodzi o umiejętność kucharzenia, ani profesjonalnego sprzętu czy też składników z wyższej półki. Właściwie wszystko, co potrzebne, znajduje się praktycznie w całości w lodówce, wystarczy ją jedynie otworzyć, wyciągnąć to, co się nada do jej przygotowania, i wziąć się do wykonania, by naprawdę po chwili cieszyć się smacznym posiłkiem.
Czy mogę zrobić ją sam?
Można myśleć, że jeżeli kanapka robi furorę na portalu społecznościowym, a kolejni influencerzy pokazują swoje jej wariacje, to pewnie coś w niej jest niezwykłego, coś, co dla zwykłego szaraka może być trudniejsze. Nic bardziej mylnego! Tostomlet, który może być odpowiednim daniem na śniadanie lub kolację, jeśli chcemy zjeść coś bardziej kalorycznego, ale nie sięgać po typowy fast food, nie nastręczy trudności nawet dzieciom! Jednak jeśli i one miałyby pomagać przy jego tworzeniu, należy pilnować, by się nie oparzyły.