Nadziewane jajka idealnie sprawdzą się jako przekąska podczas rodzinnych spotkań. Nikt się im nie oprze i każdy poprosi o dokładkę.
Kuchnia Polska
Nasza tradycyjna kuchnia przekazywana z pokolenia na pokolenie przez babcie i mamy. Smak naszego dzieciństwa, do każdy chętnie wraca, mimo poznania innych wykwintnych kuchni z różnych stron świata. Kuchnia Polska kojarzy się przede wszystkim z pierogami, kluskami, bigosem, grochówką, kiszonkami. Nie sposób wymienić wszystkie nasze narodowe potrawy, których jest mnóstwo i różnią się w zależności od regionu.
Przepis kuchni polskiej
Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni polskiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni polskiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia polska” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni polskiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu.
Pasta jajeczna z awokado do pieczywa
Puszysta pasta kanapkowa z jajkami i awokado. Zielona pasta jajeczna lekka jak chmurka. Przepis na najlepsze kanapkowe smarowidło.
Rustykalny mus czekoladowy ze świeżymi malinami
Podwójnie czekoladowy mus na bazie śmietanki deserowej oraz mlecznej i gorzkiej czekolady. Świeże maliny przełamują słodycz i nadają orzeźwiającego smaku.
Masło do pieczywa z pietruszką i szczypiorkiem
Wyjątkowe smarowidło do chrupiącego pieczywa z natką pietruszki i szczypiorkiem. Przygotowanie zajmuje kilka chwil. Masełko urozmaici każdą kanapkę.
Sycąca sałatka makaronowa z brokułem
Sycąca makaronowa sałatka z brokułem, szynką i żółtym serem. Podana z delikatnym jogurtowo – czosnkowym sosem oraz prażonym słonecznikiem.
Wiosenna lekka sałatka z kalafiorem
Wiosenna sałatka bez sałaty. Chrupiący kalafior, zielona papryka, groszek i feta. Lekka sałatka z sosem na bazie jogurtu naturalnego i szczypiorku.