Przedstawiamy tradycyjny przepis na chleb żytni według starej receptury naszej babci. Sprawdzony w naszej kuchni. Zawsze pysznie wychodzi.
Pieczywo
Chrupiące bagietki, świeży chleb, bułki z ziarnami. Wszystko możesz upiec w zaciszu swojego domu. Co więcej udowadniam, że nie ma w tym większych trudności. Samodzielnie upieczesz wszelkiego rodzaju pieczywo, we własnym piekarniku. Efekt oraz dłużej zachowana świeżość wypieków zachwycą Cię. Dzięki temu pieczenie chleba stanie się regularnym nawykiem.
Przepis na chleb
Prezentujemy sprawdzone przepisy na chleb. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na pieczywo, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “pieczywo” są dokładnie opisane aby twoje pieczywo wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu.
Chleb piwny na zakwasie z dodatkiem piwa
Świeże pieczywo wprost z domowej piekarni. Chleb pszenny z dodatkiem zakwasu żytniego i piwa jasnego lager.
Odrywane bułeczki z pomidorami i mozzarellą
Puchate bułeczki drożdżowe nadziewane sosem pomidorowym i całymi kulkami mozzarelli. Po upieczeniu ser ciągnie się przy każdym kęsie.
Bułki pieczone z masłem czosnkowym
Pszenne bułki drożdżowe pieczone z rozpływającym masłem czosnkowym. Przepis na bułeczki czosnkowe od podstaw.
Błyskawiczne maślankowe bułki śniadaniowe
Domowe bułki maślankowe bez zakwasu i bez drożdży. Bułeczki z dodatkiem sody oczyszczonej, bez wyrastania. Śniadaniowe pieczywo na maślance.
Podpłomyki z serkiem wiejskim i szczypiorkiem
Staropolskie chlebki podpłomyki, wyrabiane tradycyjnie z mąki, wody i soli. W naszej wersji urozmaicone szczypiorkiem i wiejskim serkiem.