Szwedzka mizeria z ogórków bez śmietany. Tak zwana mizeria “na wodzie” przygotowywana z młodych ogórków gruntowych.
Sałatki
Sałatki to jeden z najzdrowszych i najsmaczniejszych wynalazków kulinarnych. Pozwala nam na puszczenie wodzy fantazji i połączenie dowolnych składników w salaterce. Wszystko według własnych upodobań i preferencji. Poniżej przedstawiam przepisy na sałatki lekkie a zarazem dietetyczne, a także na bardziej sycące sałatkowe kompozycje.
Przepis na sałatki
Prezentujemy sprawdzone przepisy na sałatki. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na sałatkę, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “sałatki” są dokładnie opisane aby twoje sałatki wychodziły zawsze pysznie i dokładnie według przepisu.
Sałatka tatarska z grzybkami, groszkiem i korniszonem
Sos tatarski przypominający sałatkę to idealny towarzysz Wielkanocy. Zjesz go do jajeczka na twardo i do wędzonki.
Warstwowa sałatka z tuńczykiem i żółtym serem
Popularna, warstwowa sałatka z tuńczykiem, kuskusem, słodką kukurydzą i żółtym serem. Układana warstwami w przezroczystej misie ozdobi stół.
Sałatka z roszponką, mandarynką i melonem
Słodka sałatka z owocami, w wytrawnym miodowo – musztardowym sosie. Jędrne liście roszponki, melon i mandarynki w słodkim syropie.
Czerwona kapusta zasmażana do obiadu
Najlepsza zasmażana czerwona kapusta. Do dań z mięsem: pieczonego kurczaka, kaczki lub kotletów schabowych.
Kiełki rzodkiewki hodowane w słoiku
Jak wyhodować domowe kiełki rzodkiewki w słoiku? Potrzebujesz tylko kilku podstawowych rzeczy i oczywiście nasion na kiełki.