Przepis | Strona główna | Kuchnia Francuska | Deska serów i przekąsek na przyjęcie
Deska serów i przekąsek na przyjęcie

Deska serów i przekąsek na przyjęcie

Jeśli chcesz przygotować jakąś zaskakującą przekąskę na przyjęcie dla swoich gości, desa serów i przekąsek to coś iście zjawiskowego, stosunkowo rzadko spotykanego. Deska pełna smakowitych różności, która robi ogromne wrażenie za sprawą niepowtarzalnej kompozycji. Do przygotowania przekąsek nie trzeba praktycznie żadnych umiejętności, wystarczy odrobina kreatywności i artystycznego nieładu. Wszystkie składowe przystawki kupujesz już gotowe, wystarczy poukładać je na drewnianej desce lub paterze. Układasz garstkę jednych składników, obok garstki drugich, coś w miseczce, coś obok miseczki. Nic wymagającego, a zachwyt murowany.

Smakowita deska serów i przekąsek

5 od 1 osoby
Autor: Paweł Clad Danie: PrzekąskiKuchnia: FrancuskaTrudność: Łatwe
Ilość

1

deska
Przygotowanie

20

min.
Gotowanie

10

min.
Kalorie

200

kcal

Przekąski na przyjęcie serwowane w formie deski pełnej obfitości. Różnorodne przekąski: wędliny, sery, owoce, bakalie. Zainspiruj się.

Składniki:

  • plasterki salami

  • kabanosy

  • kulki mini mozzarelli

  • ser z niebieską pleśnią

  • pistacje

  • oliwki

  • kiść bezpestkowych winogron

  • świeże figi


Sposób przygotowania:

  • Nie będę się rozpisywać w sposobie przygotowania, gdyż każdy przygotuje tę deskę jak czuje. Cały sukces polega na układaniu obok poszczególnych składników garstkami, co nieco na desce lub paterze, co nieco w drobnej miseczce.
  • Ważne by wszystkie produkty były świeże i dobrej jakości, deska przekąsek ma być czymś wykwintnym. Przekąski przygotujemy na świeżo, nie dzień przed planowanym przyjęciem. Wędliny, sery i owoce muszą kusić swoim estetycznym wyglądem.
  • Deskę przekąsek możesz modyfikować i przyrządzić z tego co lubisz lub tego na co aktualnie jest sezon. Możesz dodać szynkę parmeńską, pomidorki koktajlowe, maliny, krakersy, bakalie. Sprawdzi się wszystko co smaczne i świeże.

ZOBACZ KOMENTARZE DO TEGO PRZEPISU. ZOSTAW WŁASNY KOMENTARZ.

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*