Orzeźwiająca cytrusowa słodkość. Tarta z budyniowym musem lemon curd i puszystą jak chmurka bezą. Idealna równowaga kontrastujących ze sobą smaków.
Kuchnia Francuska
Kuchnia francuska kojarzy się z serowym rajem, żabimi udkami i ślimakami. Nie wszystkie dania są przystępne albo możliwe do wykonania za sprawą słabej dostępności do wielu półproduktów i elementów. Jednak Francja to też świat wszelkich tart, bułeczek, rogalików i chrupiącej bezy. Dlatego będziemy skupiać się głównie na słodkiej odsłonie francuskiej kuchni, ze względu na łatwość zdobycia potrzebnych składników.
Przepis kuchni francuskiej
Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni francuskiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni francuskiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia francuska” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni francuskiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu. Czytaj więcej o kuchni francuskiej.
Jajochlebki. Tosty francuskie smażone w jajku
Tosty francuskie to smażone tosty maczane w rozbitym jajku. Chrupiące i rumiane smakują doskonale same lub z dodatkami. W wersji na słono lub na słodko.
Wytrawna tarta ze szpinakiem i serem feta
Pomysł na wytrawną tartę w wersji na słono. Kruche ciasto z farszem szpinakowym z serem feta. Możliwość serwowania na ciepło i zimno.
Omlet śniadaniowy z pieczarkami i cebulką
Mięciutki jajeczny omlet śniadaniowy, to pomysł na lekkie i pyszne śniadanie. Zatopione w naleśniku dodatki sprawiają że śniadanie jest smaczne i sycące.
Francuska zupa cebulowa z białym winem
Zupa cebulowa jest tradycyjną francuską potrawą. Zeszklona cebula z dodatkiem białego wytrawnego wina, podana z grzanką pieczywa czosnkowego.
Tarta z mascarpone i ciemnymi owocami leśnymi
Maślana tarta z masą z serka mascarpone i owocami lata: borówkami i jeżynami. Nieziemsko pyszna kompozycja według banalnie prostego przepisu.