Przepis | Strona główna | Śniadania i przekąski | Omlet śniadaniowy z pieczarkami i cebulką
Omlet śniadaniowy z pieczarkami i cebulką

Omlet śniadaniowy z pieczarkami i cebulką

Omlet to druga najpopularniejsza forma śniadania, zaraz po kanapkach. Duszone warzywa zalane pysznym naleśnikowym ciastem. Do omleta możesz użyć wszystkiego co masz w lodówce: pokrojonej szynki lub parówki, pomidorków koktajlowych i wiele innych. Poniżej przedstawiam moją propozycję omleta.

Omlet śniadaniowy z pieczarkami i cebulką

5 od 11 osób
Autor: Martyna Pietruszka Danie: ŚniadaniaKuchnia: FrancuskaTrudność: Łatwe
Porcje

1

porcje
Przygotowanie

10

min.
Gotowanie

10

min.
Kalorie

210

kcal

Mięciutki jajeczny omlet śniadaniowy, to pomysł na lekkie i pyszne śniadanie. Zatopione w naleśniku dodatki sprawiają że śniadanie jest smaczne i sycące.

Składniki:

  • 1/2 cebuli

  • 4 pieczarki

  • 1 parówka typu frankfurterka

  • 2 jajka

  • 2 łyżki mąki pszennej

  • 2 łyżki śmietany lub mleka

  • Sól morska i pieprz

  • Odrobina oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Cebulę, pieczarki i kiełbaskę kroimy. Podsmażamy kilka minut na patelni, by nie były surowe.
  • W miseczce rozrabiamy ciasto na omlet. Jajka z mąką i śmietanką ubijamy rózgą kuchenną do uzyskania lekkiej pianki, bez grudek.
  • Ciasto wylewamy na nasze podsmażone składniki. Omlet smażymy z obu stron.

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*