Przepis | Strona główna | Kuchnia Polska | Kaszubska

Kaszubska

Kuchnia kaszubska ściśle związana jest z życiem codziennym mieszkańców, ich pracą jak również pozycją, którą zajmowali w społeczeństwie. Posiłki przygotowywano i podawano najczęściej w południe, kiedy biły dzwony kościelne. Potrawy są smaczne i łatwe w przygotowaniu.


Przepis kuchni kaszubskiej

Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni kaszubskiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni kaszubskiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia kaszubska” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni kaszubskiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu. Czytaj więcej o kuchni kaszubskiej.

Syrop z kwiatów mniszka lekarskiego

Syrop z kwiatów mniszka lekarskiego

Syrop z mniszka lekarskiego to jeden z najpopularniejszych przepisów od naszych babć na jesienne okresy przeziębień. Zobaczmy więc jak go zrobić w domu.

Tradycyjne kiszone ogórki małosolne

Tradycyjne kiszone ogórki małosolne

Ogórki kiszone małosolne według tradycyjnego polskiego przepisu. Czas oczekiwania wynosi 48 godziny. Po tym czasie ogórki są chrupiące i lekko zakwaszone.

Przepis na delikatny krupnik na cielęcinie

Przepis na delikatny krupnik na cielęcinie

Przedstawiamy przepis na tradycyjny polski krupnik. W tym wydaniu przygotowany na cielęcinie z kawałkami mięsa i dużą ilością warzyw – czyli to co w krupniku jest najlepsze.