Chłodnik z botwinki z buraczkami. Zimna zupa na bazie kefiru i jogurtu naturalnego, z botwinką, ogórkiem, rzodkiewką i koperkiem.
Kuchnia Polska
Nasza tradycyjna kuchnia przekazywana z pokolenia na pokolenie przez babcie i mamy. Smak naszego dzieciństwa, do każdy chętnie wraca, mimo poznania innych wykwintnych kuchni z różnych stron świata. Kuchnia Polska kojarzy się przede wszystkim z pierogami, kluskami, bigosem, grochówką, kiszonkami. Nie sposób wymienić wszystkie nasze narodowe potrawy, których jest mnóstwo i różnią się w zależności od regionu.
Przepis kuchni polskiej
Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni polskiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni polskiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia polska” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni polskiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu. Czytaj więcej o kuchni polskiej.
Bób z boczkiem i czerwoną cebulą
Gotowany bób z dodatkiem skwarek z boczku i karmelizowanej cebulki. Dowiedz w jaki sposób i ile gotować bób.
Proste ciasto jogurtowe mieszane łyżką
Proste ciasto jogurtowe bez masy i bez konieczności użycia miksera. Ciasto z jogurtem naturalnym do popołudniowej kawy.
Kalafior pieczony w całości z przyprawą curry
Szukasz nowego pomysłu jak przygotować i podać rodzinie kalafior? Spróbuj pieczonego w całości kalafiora z piekarnika z curry. Hit obiadu.
Pieczone ziemniaki z gzikiem i boczkiem
Nowe ziemniaczki pieczone w mundurkach z dodatkiem masła + popularny w Wielkopolsce twarogowy serek zwany gzikiem.
Cukinia smażona w złocistej panierce
Talarki cukinii panierowane jak kotlety, usmażone w panierce na złocisto. Cukinia smażona w panierce na wegetariański obiad.