Jak kluski śląskie to koniecznie z dziurką. Dziurka łapie sos i przez to kluski z dziurką są tak pyszne. Poznaj nasz sprawdzony przepis.
Śląska
Kuchnia śląska jest najbardziej rozpoznawalną regionalną kuchnią polską. To przede wszystkim potrawy niezwykle kaloryczne i sycące. Mają niepowtarzalny smak i zapach. Wyróżnia ją przede wszystkim mnogość używanych do przyrządzania dań przypraw,które dają smak nie do podrobienia.
Przepis kuchni śląskiej
Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni śląskiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni śląskiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia śląska” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni śląskiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu. Czytaj więcej o kuchni śląskiej.
Polędwiczki wieprzowe w sosie z całymi pieczarkami
Polędwiczki wieprzowe w aromatycznym sosie pieczarkowym. Obiadowe danie mięsne z 1 patelni, coś nowego i coś pysznego zarazem.
Rolady śląskie nadziewane boczkiem i ogórkiem
Tradycyjne rolady śląskie z mięsa wołowego. Roladki nadziewane ogórkiem kiszonym, boczkiem i marchewką duszone w sosie.
Świąteczne makówki – śląski deser regionalny
Rozkosznie słodkie makówki śląskie. Regionalny deser świąteczny z masą makowo – bakaliową oraz pokrojoną słodką chałką.
Schab w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi
Schab w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi z dziurką. Schab bez kości i kluseczki ziemniaczane polane ciemnym pieczeniowym sosem.
Kluski śląskie z dziurką z bazyliowym pesto
Śląskie kluseczki ziemniaczane z charakterystyczną dziurką, polane bazyliowym pesto. Polskie kluski we włoskim wydaniu.