Thai red curry z czerwoną pastą curry, mleczkiem kokosowym i krewetkami. Pożywna, pikantna zupa przygotowana na wzór przepisów azjatyckich, orient na wyciągnięcie ręki. Zupa o kremowej, aksamitnej konsystencji za sprawą kokosowej śmietanki, jednocześnie wyrazista w smaku za sprawą orientalnych przypraw i ziół.
Jeśli chodź raz odbyłeś podróż do Tajlandii i skosztowałeś tamtejszego jedzenia, z pewnością tęsknisz za tajskimi smakami. Azjatycka zupa to jeden z łatwiejszych przepisów, do przyrządzenia go potrzebujesz ogólnodostępnych składników, które kupić w każdym Lidlu.
Dziś zrobiłam, przepyszna, tylko bardzo pikantna, trzeba na to uważać 🙂
Kreweta zawsze na czasie. Bardzo fajna kompozycja. U mnie królowała dziś na stole
Witam jeżeli robię zupę na 8 porcji to oznacza że wszystkiego muszę dać podwójnie?