Przedstawiamy tradycyjny przepis przywieziony prosto z Sycylii na czerwone pesto z suszonymi pomidorami czyli pesto alla siciliana. Podpatrzone we włoskiej kuchni.
Kuchnia Włoska
Jedna z najpopularniejszych kuchni, za sprawą różnorodnych makaronów, bagietek oraz włoskiej pizzy. Kuchnia nasycona chrupiącymi warzywami, świeżymi ziołami, owocami morza oraz serami o intensywnym aromacie. Podczas posiłków włosi celebrują chwile spędzane z bliskimi, delektują się zarówno smakiem potraw jak i atmosferą. Powinniśmy brać z nich przykład i zwolnić od pędu codzienności, poprzez celebrowanie takich właśnie wspólnie spędzanych chwil! Włoskie przyjemności zwieńczone znanymi na cały świat deserami: tiramisu, zabaglione, cannoli sycylijskie. A na koniec jeszcze kropka w postaci Espresso.
Przepis kuchni włoskiej
Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni włoskiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni włoskiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia włoska” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni włoskiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu.
Pesto alla genovese – zielony sos pesto z Genui
Przedstawiamy tradycyjny przepis przywieziony prosto z Genui na zielone pesto z suszonymi pomidorami czyli pesto alla genovese. Podpatrzone we włoskiej kuchni.
Panna Cotta włoski deser z truskawkami
Prawdziwy włoski deser Panna Cotta prosto z lodówki. Słodka śmietanka z musem owocowym. Znany na cały świat deser jest prosty w przygotowaniu.
Makaron z pomidorami i mięsnymi klopsami
Prawdziwie włoski sos pomidorowy. Makaron sosem z przepisu przywiezionego prosto ze słonecznej Italii. Podany z mięsnymi pulpetami i parmezanem.
Makaron ze szpinakiem i słonym serem feta
Śmietanowy sos z liśćmi szpinaku i kawałkami słonego sera feta. Szpinakowy sos do makaronu z aromatem czosnku i gałki muszkatołowej.
Lasagne bolognese z pomidorami i beszamelem
Przepis na prawdziwą włoską lasagne przywieziony prosto z Italii. Danie przypomina makaron bolognase, tylko w wersji zapiekanej w piekarniku.