Błyskawiczne wrapy z pszennej tortilli, przepyszne i jednocześnie błyskawiczne w przyrządzeniu. Tortille przesmarowane warstewką majonezu Kielecki, z serem Hochland, świeżą sałatą, parówką i soczystą papryką. Nic więcej nie trzeba do przygotowania jednej z najpyszniejszych przekąsek.
Wrapy z placków tortilli z parówkami
6
sztuk10
min.10
min.180
kcalWrapy z parówką, sałatą i kolorową papryką. Placki pszennej tortilli przesmarowane majonezem i wypełnione pysznymi składnikami.
Dłuższe podświetlenie ekranu
Składniki:
6 placków 6 tortilli pszennej
6 łyżek 6 majonezu Kielecki
6 plasterków 6 sera z szynką Hochland
6 6 parówek z szynki dobrej jakości
liście świeżej sałaty (np. lodowej)
1/2 1/2 czerwonej papryki
1/2 1/2 papryki żółtej
Sposób przygotowania:
- Opcjonalnie parówki możesz ugotować we wrzątku kilka minut (my nie gotowaliśmy parówek). Ugotowane parówki ostudź. Obie papryki pokrój w cienkie podłużne paseczki.
- Każdy z placków tortilli pszennej przesmaruj cienką warstwą majonezu, po całej powierzchni dojeżdżając do brzegów.
- Na jednym z brzegów układaj kolejno: plasterek sera, liście sałaty, parówki i kilka kolorowych paseczków papryki.
- Zagnij lekko do środka dół tortilli i następnie zwiń ją w poprzek w rulon. Podczas konsumpcji nic z dołu wrapów nie będzie wypadało, gdyż będą szczelnie zamknięte. Do momentu serwowania przechowuj pod przykryciem ściereczki, zapobiegając wysychaniu.
Instagram @proste.pesto
Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto
Facebook ProstePesto
Zobacz ProstePesto na Facebooku
Smakowita przekąska w ciągu dnia, bardzo nam zasmakowało