Przepis | Strona główna | Śniadania i przekąski | Wrapy z parówką, papryką i chrupiącą sałatą
Wrapy z parówką, papryką i chrupiącą sałatą

Wrapy z parówką, papryką i chrupiącą sałatą

Błyskawiczne wrapy z pszennej tortilli, przepyszne i jednocześnie błyskawiczne w przyrządzeniu. Tortille przesmarowane warstewką majonezu Kielecki, z serem Hochland, świeżą sałatą, parówką i soczystą papryką. Nic więcej nie trzeba do przygotowania jednej z najpyszniejszych przekąsek.

Wrapy z placków tortilli z parówkami

5 od 1 osoby
Autor: Paweł Clad Danie: PrzekąskaKuchnia: HiszpańskaTrudność: Łatwe
Ilość

6

sztuk
Przygotowanie

10

min.
Gotowanie

10

min.
Kalorie

180

kcal

Wrapy z parówką, sałatą i kolorową papryką. Placki pszennej tortilli przesmarowane majonezem i wypełnione pysznymi składnikami.

Składniki:

  • 6 placków tortilli pszennej

  • 6 łyżek majonezu Kielecki

  • 6 plasterków sera z szynką Hochland

  • 6 parówek z szynki dobrej jakości

  • liście świeżej sałaty (np. lodowej)

  • 1/2 czerwonej papryki

  • 1/2 papryki żółtej


Sposób przygotowania:

  • Opcjonalnie parówki możesz ugotować we wrzątku kilka minut (my nie gotowaliśmy parówek). Ugotowane parówki ostudź. Obie papryki pokrój w cienkie podłużne paseczki.
  • Każdy z placków tortilli pszennej przesmaruj cienką warstwą majonezu, po całej powierzchni dojeżdżając do brzegów.
  • Na jednym z brzegów układaj kolejno: plasterek sera, liście sałaty, parówki i kilka kolorowych paseczków papryki.
  • Zagnij lekko do środka dół tortilli i następnie zwiń ją w poprzek w rulon. Podczas konsumpcji nic z dołu wrapów nie będzie wypadało, gdyż będą szczelnie zamknięte. Do momentu serwowania przechowuj pod przykryciem ściereczki, zapobiegając wysychaniu.

Instagram

Zobacz @prostepesto na Instagramie i gotuj z nami oznaczając #prostepesto.

Facebook

Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*