Racuchy jabłkowe pełne jabłuszek tartych na tarce. Oprószone cukrem pudrem i oblane złocistym syropem klonowym.
Kuchnia Polska
Nasza tradycyjna kuchnia przekazywana z pokolenia na pokolenie przez babcie i mamy. Smak naszego dzieciństwa, do każdy chętnie wraca, mimo poznania innych wykwintnych kuchni z różnych stron świata. Kuchnia Polska kojarzy się przede wszystkim z pierogami, kluskami, bigosem, grochówką, kiszonkami. Nie sposób wymienić wszystkie nasze narodowe potrawy, których jest mnóstwo i różnią się w zależności od regionu.
Przepis kuchni polskiej
Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni polskiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni polskiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia polska” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni polskiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu. Czytaj więcej o kuchni polskiej.
Babka bounty z kakao i wiórkami kokosa
Kakaowa babka bounty nadziewana praliną ze skondensowanego mleczka słodzonego i wiórków kokosowych. Oblana porcją czekolady.
Placki ziemniaczane chrupiące i złociste
Placki ziemniaczane z tartych ziemniaków, usmażone na chrupiąco. Złociste, rumiane placki z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem.
Sernik pieczony z Białymi Michałkami
Ciasta owsiane, białe Michałki, słodzone mleko skondensowane, biała czekolada. Sernik z Białymi Michałkami i polewą z białej czekolady.
Skorupki jajek bawione w łupinach cebuli
Najstarszy, niezawodny sposób na malowanie pisanek naturalnym barwnikiem z cebuli. Łupiny z cebuli i odrobina octu wystarczą!
Niebieskie pisanki barwione czerwoną kapustą
Wielkanocne pisanki barwione naturalnym barwnikiem z czerwonej kapusty i octu. Czerwona kapusta barwi skorupkę jajek na niebiesko.