Wielkanocna zupa chrzanowa z tartym chrzanem ze słoiczka, jajkiem sadzonym i chipsami z boczku. Zupa z chrzanem na wielkanocny obiad.
Kuchnia Polska
Nasza tradycyjna kuchnia przekazywana z pokolenia na pokolenie przez babcie i mamy. Smak naszego dzieciństwa, do każdy chętnie wraca, mimo poznania innych wykwintnych kuchni z różnych stron świata. Kuchnia Polska kojarzy się przede wszystkim z pierogami, kluskami, bigosem, grochówką, kiszonkami. Nie sposób wymienić wszystkie nasze narodowe potrawy, których jest mnóstwo i różnią się w zależności od regionu.
Przepis kuchni polskiej
Prezentujemy sprawdzone przepisy kuchni polskiej. Z nami przyrządzisz najpyszniejsze dania według prostych przepisów na dania kuchni polskiej, które osobiście zweryfikowaliśmy w swojej kuchni. Wszystkie składniki przepisów w kategorii “kuchnia polska” są dokładnie opisane aby twoje danie z kuchni polskiej wychodziło zawsze pysznie i dokładnie według przepisu. Czytaj więcej o kuchni polskiej.
Babeczki cytrynowe z białą czekoladą do koszyczka wielkanocnego
Wielkanocne miniaturowe babeczki w sam raz do wielkanocnego koszyczka. Urocze maleństwa z nutą cytrynową i białą czekoladą.
Babka cytrynowa z cytrynowym lukrem
Puszysta cytrynowa babka wielkanocna, oblana odświeżającym cytrynowym lukrem. Babka jest wilgotna, zjesz ją ze smakiem.
Wielkanocna pascha z orzechami i suszonymi owocami
Uroczysta pascha wielkanocna na bazie mielonego twarogu, obfita w bakalie symbolizujące dobrobyt i bogactwo.
Sernik kajmakowy z masą krówkową
Sernik pieczony z krówkową masą kajmakową i całymi migdałami. Rozkosznie karmelowy sernik na spodzie z owsianych ciastek.
Kruche rogaliki z masą krówkową i migdałami
Maleńkie rogaliki z ciasta kruchego, skrywające w swoim wnętrzu masę krówkową i kawałki migdałów. Rogaliki kajmakowe z migdałami.