Przetwory

Domowa spiżarnia pełna swojskich przetworów. Nasze przepisy ułatwią Ci zaprawianie słoików oraz przygotowanie marmolad, dżemów i konfitur. Przygotowane samodzielnie zaprawy i przetwory są znacznie zdrowsze od sklepowych. Nasze swojskie, własne słoiczki pełne kulinarnej miłości.


Domowe przetwory

Lato daje nam cudowne owoce i pyszne warzywa. Rosnące w pełnym słońcu a nie w szklarnianych warunkach. Powinniśmy to wykorzystać i cieszyć się smakami lata przez cały rok. Jak to zrobić? Najlepiej poprzez przygotowanie domowych przetworów. I takie przepisy na domowe przetwory znajdziecie w niniejszym rozdziale.

Kapusta kiszona w słoikach

Kapusta kiszona w słoikach

Najlepsza kapusta kiszona to domowa. Jeśli nie chcemy kisić w beczce, możemy to zrobić w słoiku. Przedstawiamy przepis na kiszenie w słoiku.

Domowy kompot z gruszek

Domowy kompot z gruszek

Przedstawiamy zupełnie nowy smak kompotu. Przynajmniej w moich rejonach mniej znany – czyli kompot z gruszek w zalewie z goździkami.