Przetwory

Domowa spiżarnia pełna swojskich przetworów. Nasze przepisy ułatwią Ci zaprawianie słoików oraz przygotowanie marmolad, dżemów i konfitur. Przygotowane samodzielnie zaprawy i przetwory są znacznie zdrowsze od sklepowych. Nasze swojskie, własne słoiczki pełne kulinarnej miłości.


Domowe przetwory

Lato daje nam cudowne owoce i pyszne warzywa. Rosnące w pełnym słońcu a nie w szklarnianych warunkach. Powinniśmy to wykorzystać i cieszyć się smakami lata przez cały rok. Jak to zrobić? Najlepiej poprzez przygotowanie domowych przetworów. I takie przepisy na domowe przetwory znajdziecie w niniejszym rozdziale.

Konfitura morelowa z nutą Amaretto

Konfitura morelowa z nutą Amaretto

Przepyszna konfitura morelowa z nutą wanilii i migdałowego likieru Amaretto. Idealna marmoladka do śniadaniowych croissant lub naleśników.

Koreańskie kimchi z kiszonej kapusty i chili

Koreańskie kimchi z kiszonej kapusty

Koreańska kiszona kapusta pekińska. Wyśmienity dodatek do potraw. Kimchi to gwarancja zdrowia jelit i dobrego samopoczucia. Czas fermentacji wynosi 3 doby.

Tradycyjne kiszone ogórki małosolne

Tradycyjne kiszone ogórki małosolne

Ogórki kiszone małosolne według tradycyjnego polskiego przepisu. Czas oczekiwania wynosi 48 godziny. Po tym czasie ogórki są chrupiące i lekko zakwaszone.