Pizzerinki to mini pizze w formie monoporcji. Perfekcyjne ciasto według tradycyjnej włoskiej receptury i dowolność dekoracji ulubionymi składnikami.
Zero Waste
Zero Waste, to styl życia, metoda funkcjonowania w każdych aspektach życia, która zgodnie z którą człowiek stara się generować jak najmniej odpadów (Less Waste) aż po osiągnięcie zerowej emisji odpadów. Do odpadów nie zalicza się oczywiście bio-odpadów.
Kuchnia Zero Waste
W obecnych czasach marnujemy bardzo dużo jedzenia. A wyrzucane jedzenie to nie tylko odpady i strata w portfelu. To także niepotrzebny ślad węglowy, marnotrawstwo wody i strata energii. Dlatego też należy baczniej przyglądać się swoim zapasom w spiżarni i lodówce oraz z wyczuciem robić zakupy. A co najważniejsze – gotować w stylu Zero Waste. Z naszymi przepisami kulinarnymi pomożemy Wam gotować z wykorzystaniem resztek, tak aby nie marnować jedzenia i nie wyrzucać jedzenia.
Chłopski garnek czyli sycące danie jednogarnkowe
Jednogarnkowe danie przypominające tradycyjne leczo. Jednak Chłopski garnek jest bardziej sycący i ma mnóstwo różnorodnych składników.
Przepis na teksańskie ostre chili con carne
Chili con carne jest to tradycyjna potrawa kuchni prosto z Teksasu (choć pochodzi z Meksyku), spotykana często jako fast food w amerykańskich przydrożnych barach.
Ramen, oryginalny przepis na tradycyjną japońską zupę
Ramen to tradycyjna japońska zupa z makaronem, mięsem i innymi dodatkami. Zobacz przepis na oryginalną zupę ramen.
Paprykowe leczo z boczkiem i swojską kiełbasą
Paprykowe leczo ze swojskim boczkiem i kiełbasą oraz pomidorami malinowymi. Podane z kawałkiem chrupiącej bagietki z masłem.