Zero Waste

Zero Waste, to styl życia, metoda funkcjonowania w każdych aspektach życia, która zgodnie z którą człowiek stara się generować jak najmniej odpadów (Less Waste) aż po osiągnięcie zerowej emisji odpadów. Do odpadów nie zalicza się oczywiście bio-odpadów.


Kuchnia Zero Waste

W obecnych czasach marnujemy bardzo dużo jedzenia. A wyrzucane jedzenie to nie tylko odpady i strata w portfelu. To także niepotrzebny ślad węglowy, marnotrawstwo wody i strata energii. Dlatego też należy baczniej przyglądać się swoim zapasom w spiżarni i lodówce oraz z wyczuciem robić zakupy. A co najważniejsze – gotować w stylu Zero Waste. Z naszymi przepisami kulinarnymi pomożemy Wam gotować z wykorzystaniem resztek, tak aby nie marnować jedzenia i nie wyrzucać jedzenia.

Japońskie specjały. Okonomiyaki - smaż co lubisz

Kuchnia japońska – okonomiyaki

Okonomiyaki to japoński przysmak. Coś na wzór naszego placka ziemniaczanego, z tym, że przygotowywany jest z kapusty pekińskiej lub kapusty białej.

Leczo z papryką i cukinią

Leczo z papryką i cukinią

Połowa sierpnia, a więc sezon na leczo rozpoczęty! Papryka, cukinia i dobrej jakości kiełbasa. Odkryj sekret przyrządzenia najlepszego leczo.