Pizza hawajska z szynką i ananasem z puszki na najlepszym cienkim spodzie. Sprawdzony przepis na prawdziwą włoską pizzę.
Zero Waste
Zero Waste, to styl życia, metoda funkcjonowania w każdych aspektach życia, która zgodnie z którą człowiek stara się generować jak najmniej odpadów (Less Waste) aż po osiągnięcie zerowej emisji odpadów. Do odpadów nie zalicza się oczywiście bio-odpadów.
Kuchnia Zero Waste
W obecnych czasach marnujemy bardzo dużo jedzenia. A wyrzucane jedzenie to nie tylko odpady i strata w portfelu. To także niepotrzebny ślad węglowy, marnotrawstwo wody i strata energii. Dlatego też należy baczniej przyglądać się swoim zapasom w spiżarni i lodówce oraz z wyczuciem robić zakupy. A co najważniejsze – gotować w stylu Zero Waste. Z naszymi przepisami kulinarnymi pomożemy Wam gotować z wykorzystaniem resztek, tak aby nie marnować jedzenia i nie wyrzucać jedzenia.
Flammkuchen alzacka tarta chlebowa z cebulą i boczkiem
Tarte flambée ze śmietanką crème fraîche, ciętym boczkiem i cebulą. Alzacka tarta na cieście chlebowym, przypominająca chrupiącą pizzę.
Węgierski gulasz wieprzowy z czerwoną papryką
Gulasz z soczystym i rozpływającym się w ustach mięsem wieprzowym z łopatki. Jednogarnkowe danie z papryką i wieprzowiną.
Ratatouille – gulasz warzywny ratatuj
Warzywne Ratatouille pieczone w piekarniku. Śródziemnomorski przepis pochodzący z Nicei, przypomina gulasz z kolorowych warzyw.
Kuchnia japońska – okonomiyaki
Okonomiyaki to japoński przysmak. Coś na wzór naszego placka ziemniaczanego, z tym, że przygotowywany jest z kapusty pekińskiej lub kapusty białej.
Leczo z papryką i cukinią
Połowa sierpnia, a więc sezon na leczo rozpoczęty! Papryka, cukinia i dobrej jakości kiełbasa. Odkryj sekret przyrządzenia najlepszego leczo.