Kotlety z cukinii i kaszy jaglanej to świetny pomysł dla wegetarian a także mięsożerców. Więc można je podać, gdy obie grupy mamy przy stole
Zero Waste
Zero Waste, to styl życia, metoda funkcjonowania w każdych aspektach życia, która zgodnie z którą człowiek stara się generować jak najmniej odpadów (Less Waste) aż po osiągnięcie zerowej emisji odpadów. Do odpadów nie zalicza się oczywiście bio-odpadów.
Kuchnia Zero Waste
W obecnych czasach marnujemy bardzo dużo jedzenia. A wyrzucane jedzenie to nie tylko odpady i strata w portfelu. To także niepotrzebny ślad węglowy, marnotrawstwo wody i strata energii. Dlatego też należy baczniej przyglądać się swoim zapasom w spiżarni i lodówce oraz z wyczuciem robić zakupy. A co najważniejsze – gotować w stylu Zero Waste. Z naszymi przepisami kulinarnymi pomożemy Wam gotować z wykorzystaniem resztek, tak aby nie marnować jedzenia i nie wyrzucać jedzenia.
Owsianka bananowa z brzoskwiniami paraguayayo
Jednoporcjowa owsianka bananowa z przejrzałych bananów. Bananowa owsianka zero waste gotowana na mleku. Nie wyrzucaj czarnych bananów!
Zakręcone pizzerinki z szynką, serem i oliwkami
Zawinięte pizzerinki z sosem pomidorowym, salami, żółtą mozzarellą i oliwkami. Drożdżowe roladki pizzowe na przekąskę.
Chlebek bananowy z przejrzałych bananów bez użycia miksera
Amerykański chlebek bananowy do którego wykorzystasz przejrzałe, czarne banany. Kolejny krok by zaprzestać wyrzucania jedzenia.
Gulasz warzywny z sercami drobiowymi
Zupa gulaszowa z sercami kurzymi i warzywami: marchewką, pietruszką, papryką i cebulą. Gulasz drobiowymi serduszkami i kaszą orkiszową.
Gulasz z karkówki i łopatki wieprzowej
Gulasz wieprzowy z soczystym mięsem karkówki i łopatki. Ulubiony sposób na szybkie przygotowanie jednogarnkowego gulaszu.