Robienie kompotów odchodzi dziś do lamusa. Dlaczego? Nie ma przecież nic zdrowszego niż domowe kompoty. Smak dzieciństwa w przepisie.
Zero Waste
Zero Waste, to styl życia, metoda funkcjonowania w każdych aspektach życia, która zgodnie z którą człowiek stara się generować jak najmniej odpadów (Less Waste) aż po osiągnięcie zerowej emisji odpadów. Do odpadów nie zalicza się oczywiście bio-odpadów.
Kuchnia Zero Waste
W obecnych czasach marnujemy bardzo dużo jedzenia. A wyrzucane jedzenie to nie tylko odpady i strata w portfelu. To także niepotrzebny ślad węglowy, marnotrawstwo wody i strata energii. Dlatego też należy baczniej przyglądać się swoim zapasom w spiżarni i lodówce oraz z wyczuciem robić zakupy. A co najważniejsze – gotować w stylu Zero Waste. Z naszymi przepisami kulinarnymi pomożemy Wam gotować z wykorzystaniem resztek, tak aby nie marnować jedzenia i nie wyrzucać jedzenia.
Pizza z kurczakiem i kukurydzą
Domowa pizza na cienkim cieście z przyjemnie chrupiącą obwódką. Pizza z kawałkami ziołowego kurczaka i słodkimi ziarnami kukurydzy.
Chlebek bananowy. Koniecznie choć raz spróbuj
Określenie “chlebek bananowy” pochodzi z USA (banana bread) ponieważ to tam narodził się pomysł pieczenia chlebków o owocowym smaku.
Placki ziemniaczane po zbójnicku
Przepis na placki ziemniaczane jest jednym z najprostszych w naszej polskiej kuchni. Wiele osób przygodę zaczyna właśnie od tego smakołyku.
Placki ziemniaczane po węgiersku
Placki po węgiersku to klasyczne danie kuchni naszych braci Węgrów. Bardzo sycące danie sprawdzi się idealnie gdy dopadnie wilczy głód.
Kotlety z cukinii i kaszy jaglanej
Kotlety z cukinii i kaszy jaglanej to świetny pomysł dla wegetarian a także mięsożerców. Więc można je podać, gdy obie grupy mamy przy stole