Bulion drobiowy- to gęsty i esencjonalny bulion o półpłynnej konsystencji, którym doskonale podkreśla się smak potraw. Unikalna receptura na bazie wolno gotowanego wywaru z kurczaka gwarantuje doskonały smak i aromat, a naturalny proces pasteryzacji zapewnia trwałość- za to pokochasz nowy produkt.
Można go wykorzystać do pogłębienia smaku dań oraz jako bazę do zup i sosów. Jest on wstępem do tradycyjnego niedzielnego obiadu i magicznym eliksirem naszych babć, który stawał na nogi chorych, osłabionych i przemęczonych. Doskonała kompozycja przypraw na bulion drobiowy powstała w oparciu o naturalne składniki: esencja tłustego drobiowego mięsa odpowiedzialnego za aromat i konsystencję rosołu. Smak wzbogacają niezbędne w dobrej zupie warzywa: por, cebula, kapusta włoska, pasternak, marchew i pietruszka.
Bulion drobiowy jest także szeroko znany jako kostka rosołowa, będąca koncentratem wszystkich niezbędnych składników, rozpuszczana w wodzie w celu wzbogacenia lub nadania smaku gotowanej potrawie.