Bulion warzywny

Bulion warzywny jest podstawą zup, sosów i innych dań. Bulion dobrze jest mieć przygotowany wcześniej, aby oszczędzić sobie czas przy przygotowaniu wybranego dania z jego użyciem i aby nie sięgać po gotowe kostki. Jest to unikalna receptura na bazie włoszczyzny, która gwarantuje doskonały smak i aromat.

Pasteryzowany bulion warzywny dostępny jest w wygodnym do dozowania, szklanym opakowaniu przyjaznym dla środowiska, a kego wydajność stanowi 13l. Zgodnie z obecnymi trendami żywieniowymi produkt jest odpowiedni dla wegetarian. Produkt ten zachowuje trwałość dzięki naturalnemu procesowi pasteryzacji. Gęsta półpłynna konsystencja- łatwa w użyciu, doskonała nie tylko do zup, ale również do pogłębienia smaku dań, przygotowania klarownego bulionu oraz jako bazę do zup lub sosów.

Składniki bulionu warzywnego to 69,6% (woda, sól, ekstrakt drożdży), warzywa 6,2% (marchew, cebula, por, czosnek, korzeń selera), olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z cytryny, sól morska, aromaty z pszenicą i selerem oraz kurkuma. Zimą taki wywar z warzyw pomoże wzmocnić odporność. Ważne żeby był gotowany ze świeżych warzyw.

Popularne przepisy na bazie bulionu warzywnego: