Przepis | Strona główna | Desery i wypieki | Cake pops OREO – ciastka na patyczkach
Cake pops OREO - ciastka na patyczkach

Cake pops OREO – ciastka na patyczkach

Cakepops to ciasteczkowe lizaki osadzone na patyczku. Od kilku lat królują na słodkich stołach i są nieodłącznym elementem słodkiego bufetu podczas przyjęcia.

Cake pops OREO – ciastka na patyczkach bez pieczenia

5 od 27 osób
Autor: Paweł Clad Danie: DeserKuchnia: PolskaTrudność: Łatwe
Porcje

12

porcje
Przygotowanie

30

min.
Wykonanie

30

min.
Kalorie

315

kcal

Lizaki – ciasteczka na patyku bez pieczenia. Cakepops to nieodłączny element każdego słodkiego stołu. Cakepops z ciasteczkami Oreo.

Składniki:

  • 300 g ciastek Oreo

  • 50 g kremu Nutella

  • 50 g serka Philadelphia

  • POLEWA I DEKORACJA
  • 200 g białej czekolady

  • 30 ml śmietanki kremówki 30 %

  • 3 sztuki ciastek Oreo


Sposób przygotowania:

  • Ciastka Oreo umieść w kielichu blendera wraz z kremem Nutella i kremowym serkiem Philadelphia. Zblenduj długo do uzyskania pasty i pozbawienia jej wszelkich większych okruchów. Masa musi być mocno rozdrobniona, żeby ciasta się nie rozpadały po uformowaniu.
  • Z pasty uformuj niewielkie kuleczki, nieco mniejszej wielkości niż orzech włoski.
  • 2 kostki białej czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. W płynnej czekoladzie zanurzaj patyczki do cakepops i następnie wbij je delikatnie w uformowaną kulkę z masy ciasteczkowej. Wstaw na 1 godzinę do lodówki.
  • POLEWA I DEKORACJA
  • Pozostałe kostki białej czekolady rozpuść w kąpieli wodnej z dodatkiem kremówki.
  • Na talerzyku przygotuj posypkę w postaci pokruszonych ciastek Oreo. Ciastka są na tyle miękkie, że śmiało możesz pokruszyć je w dłoniach.
  • Lizaki trzymając za patyczek zanurz w płynnej czekoladzie, następnie oprósz okruszkami ciastek. Ułóż je na tacy do góry nogami i wstaw do lodówki do schłodzenia i stężenia.

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*