Nawet najlepszy burger bez dobrego sosu nie będzie nam smakował. Sos w hamburgerze jest końcowym uzupełnieniem i przysłowiową kropką nad “i”. Dzięki niemu słynna kanapka nie jest dusząco sucha, a mięso i świeże warzywa zyskują odpowiednio podkreślony smak. W sklepach spożywczych są dostępne gotowe sosy hamburgerowe, jednak żaden z nich nie przypadł nam do gustu tak jak ten, przygotowany samodzielnie i doprawiony według naszego uznania. Najważniejszą rolę odgrywa tutaj odrobina drobno posiekanego ogórka konserwowego i czerwonej cebulki, dzięki którym sos jest bardziej soczysty, z wyczuwalną strukturą.
Majonez kielecki a keczup i musztarda jakiej firmy. Bo utknełem. A reszta składników juz na blacie leży
Ketchup dowolnej firmy i musztarda dowolnej. My używamy w domu ketchup Pudliszki a musztardę marki Konik albo Roleski. Ale można wybrać swoje ulubione marki. Nie polecamy marki Winiary ze względu na postępowanie jej właściciela, firmy Nestle i pozostanie na rosyjskim rynku (i płacenie w Rosji podatków).