Gulasz jako najbardziej rozgrzewające danie

Gulasz jako najbardziej rozgrzewające danie

Z zimową pogodą nieodzownie kojarzy mi się gulasz. Może dlatego, że w tym okresie bardzo często odwiedzałem Węgry i tam zajadałem się gulaszami w każdym możliwym wykonaniu. Może dlatego, że gulasz idealnie nadaje się na taką pogodę. Powodów może być wiele. Fakt jest taki, że gulasz zawsze będzie kojarzył mi się z zimą.

Gulasz jako najbardziej rozgrzewające danie

Dobry gulasz zawsze porządnie rozgrzeje nas po powrocie z mrozów. Wrzący gulasz jest idealny na powroty, gdy jesteśmy wygłodzeni i zmarznięci. Dodatkowo, jest kaloryczny a w zimowym okresie kalorie są nam niezmiernie potrzebne. Ponadto do przygotowania gulaszu używamy warzyw, których w okresie zimowym zaczyna nam brakować. Przedstawiam więc poniżej najpopularniejsze przepisy na gulasz z serwisu ProstePesto.


Gulasz warzywny z sercami drobiowymi

Gulasz warzywny z sercami drobiowymi

Zupa gulaszowa z sercami kurzymi i warzywami: marchewką, pietruszką, papryką i cebulą. Gulasz drobiowymi serduszkami i kaszą orkiszową.


Gulasz z karkówki i łopatki wieprzowej

Gulasz z karkówki i łopatki wieprzowej

ulasz wieprzowy z soczystym mięsem karkówki i łopatki. Ulubiony sposób na szybkie przygotowanie jednogarnkowego gulaszu.


Węgierski gulasz wieprzowy z czerwoną papryką

Węgierski gulasz wieprzowy z czerwoną papryką

Gulasz z soczystym i rozpływającym się w ustach mięsem wieprzowym z łopatki. Jednogarnkowe danie z papryką i wieprzowiną.


Żołądki drobiowe w sosie paprykowym

Gulasz z żołądków drobiowych i kasza gryczana

Tradycyjne danie obiadowe w postaci drobiowych żołądków w paprykowym sosie gulaszowym, podanymi oczywiście z klasyczną kaszą gryczaną.


Ratatouille - gulasz warzywny ratatuj

Ratatouille – gulasz warzywny ratatuj

Warzywne Ratatouille pieczone w piekarniku. Śródziemnomorski przepis pochodzący z Nicei, przypomina gulasz z kolorowych warzyw.


Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*