Przepis | Strona główna | Kuchnia Polska | Kanapkowa pasta z pieczonego kurczaka i suszonej moreli
Kanapkowa pasta z pieczonego kurczaka i suszonej moreli

Kanapkowa pasta z pieczonego kurczaka i suszonej moreli

Jeśli z obiadu zostanie Ci nadmiar upieczonego kurczaka, możesz przygotować kurczakową pastę kanapkową. Jest tak smaczna, że podczas przygotowania obiadu warto wstawić do piekarnika większą ilość kawałków kurczaka (ćwiartek, podudzi, itp.) z myślą o paście z kurczakiem na śniadanie. Do świeżej bułki z masłem jest jak znalazł; do tego liść sałaty, świeży lub kiszony ogórek i mamy smakowite śniadanie lub kolację.

Kanapkowa pasta kurczakowo - morelowa

Kanapkowa pasta kurczakowo – morelowa

5 z 1 głos
Autor: Martyna Pietruszka Danie: ŚniadanieKuchnia: PolskaTrudność: Łatwe
Ilość

1

miska
Przygotowanie

10

min.
Gotowanie

0

min.
Kalorie

120

kcal

Pasta kanapkowa z pieczonym kurczakiem pozostałym z obiadu. Mięso kurczaka z dodatkiem słodyczy suszonej moreli.

Tryb gotowania.

Dłuższe podświetlenie ekranu

Składniki:

  • 1 ćwiarka 1 upieczonego kurczaka

  • 3 3 suszone morele

  • garść świeżo posiekanej natki pietruszki

  • 3 łyżki 3 majonezu Kielecki

  • sól i mielony pieprz


Sposób przygotowania:

  • Mięso upieczonego i wystudzonego kurczaka oddziel od kości, skórę odrzuć. Płaty pieczonego mięsa rozdrobnij nożem na mniejsze cząstki. Suszone morele pokrój w drobną kosteczkę, natkę pietruszki posiekaj.
  • Przygotowane składniki przełóż do miski, połącz z majonezem i dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Pastę kanapkową odstaw do lodówki na 1 godzinę lub całą noc, by morele zmiękły.
  • Podawaj ze świeżą bułką lub pieczywem w porze śniadania lub kolacji.

Instagram @proste.pesto

Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto

Facebook ProstePesto

Follow us on Facebook

Jeden komentarz

  1. Robiłam taką niedawno, ale z rodzynkami. Pyszności 🙂 Muszę wypróbować i Twoją wersję.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*