Przygotowując pyszny obiad czy kolację na ciepło nie możemy zapominać o dodatkach, które znakomicie uzupełniają smak i kompozycję całej potrawy. Do najczęściej podawanych należą gotowane lub tłuczone ziemniaki, frytki albo ziemniaczane talarki. Z mięsnymi sosami zwykle podajemy natomiast ryż lub kaszę.
Świetnym sposobem będzie przygotowanie mega chrupiących ziemniaczków. Lubią je dzieci i dorośli, są tak smaczne, że można przygotować je nawet w formie przekąski między posiłkami i podać bez dania głównego. Idealnie sprawdzą się również do mięs, kotletów, dań z grilla czy ryb.
Szczególnie warto podkreślić, że smak tych chrupiących ziemniaczków uwielbiają właśnie dzieci, dla których są one bardziej apetycznym rozwiązaniem niż ziemniaki podawane w tradycyjnej formie.
Ważne jest również wykorzystanie do przepisu właściwej odmiany ziemniaków – najlepsze będą odmiany sypkie takie jak Vineta. Do posypania gotowych ziemniaczków możemy natomiast wykorzystać gruboziarnistą sól morską.