Przepis | Strona główna | Śniadania i przekąski | Mini kanapeczki z pastą z suszonych pomidorów
Mini kanapeczki z pastą z suszonych pomidorów

Mini kanapeczki z pastą z suszonych pomidorów

Propozycja uroczych przekąsek w formie miniaturowych kanapeczek z chlebem pumperniklem. Okrągłe kanapeczki na ząb, z pastą z suszonych pomidorów i fety.

Mini kanapeczki z pastą z suszonych pomidorów

5 z 17 głosów
Autor: Paweł Clad Danie: PrzekąskaKuchnia: PolskaTrudność: Łatwe
Porcje

10

kromek
Przygotowanie

20

min.
Obrabianie

20

min.
Kalorie

180

kcal

Miniaturowe, okrągłe kanapeczki z pumpernikla. Coś na ząb, małe zakąski z ciemnego pieczywa i pasty z suszonych pomidorów.

Tryb gotowania.

Dłuższe podświetlenie ekranu

Składniki:

  • PASTA Z SUSZONYCH POMIDORÓW
  • 10 kawałków 10 suszonych pomidorów w oleju

  • 50 g 50 sera feta Favita

  • 50 g 50 kremowego serka Philadelphia

  • 2 łyżki 2 oliwy ze słoiczka suszonych pomidorów

  • DODATKOWO
  • 10 kromek 10 okrągłego chlebka żytniego

  • kawałek czerwonej papryki

  • kawałek żółtej papryki

  • 5 5 jajek przepiórczych

  • 2 plasterki 2 salami


Sposób przygotowania:

  • Suszone pomidory, fetę, serek Philadelphia, oliwę z suszonych pomidorów zblenduj na gładką pastę. Jeśli konsystencja jest zbyt sucha, dodaj więcej oliwy. Warto wykorzystać olej z suszonych pomidorów, ponieważ jest bardzo aromatyczny.
  • Pastę pomidorową przełóż do rękawa cukierniczego i za pomocą ozdobnej tylko wyciśnij pastę na okrągłe kromki pumpernikla.
  • Jajka przepiórcze ugotuj na twardo: włóż je do garnka z zimną wodą i zagotuj, od momentu zagotowania wody gotuj 3 minuty.
  • Po ugotowaniu jajka przepłukaj zimną wodą, obierz delikatnie ze skorupki. Przekrój na połówki i ułóż je na kromkach pieczywa z pastą.
  • Plastry salami podziel w sumie na 10 części, każdą z nich zwiń w rulonik i ułóż obok jajka.
  • Obie papryki pokrój na drobne paski i udekoruj nimi kanapki.

Instagram @proste.pesto

Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto

Facebook ProstePesto

Follow us on Facebook

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*