Zielony makaron szpinakowy tagliatelle z sosem przypominającym śmietanową carbonarę. Gotowany boczek, czerwona cebula i natka pietruszki w kremowym sosie śmietanowym. Pomysł na ekspresowy obiad w ciągu pracowitego tygodnia.
Zielony makaron szpinakowy tagliatelle z sosem przypominającym śmietanową carbonarę. Gotowany boczek, czerwona cebula i natka pietruszki w kremowym sosie śmietanowym. Pomysł na ekspresowy obiad w ciągu pracowitego tygodnia.
4
porcje10
min.10
min.230
kcalMakaron szpinakowy z boczkiem, czerwoną cebulą i sosem śmietanowym. Przypomina nieco carbonarę, ale w wersji z kremową śmietanką.
Dłuższe podświetlenie ekranu
150 g 150 makaronu szpinakowego tagliatelle
200 g 200 boczku gotowanego
1 1 czerwona cebula
1/2 1/2 pęczka natki pietruszki
200 ml 200 śmietanki 30 %
sól i świeżo mielony pieprz
Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto
Follow us on Facebook
Przepis polecany przez ProstePesto.pl – tylko proste przepisy kulinarne na ProstePesto.pl. Bądź na bieżąco. Obserwuj na Facebooku i Instagramie! Zapisz się do newslettera!
Kupowanie żywności polskiej produkcji służy polskiemu rolnictwu i gospodarce. Wybieraj produkty z kodem 590 produkowane w Polsce. #KupujŚwiadomie #Produktpolski