Przepis | Strona główna | Alkohole | Amerykański poncz z szampanem i owocami
Amerykański poncz z szampanem i owocami

Amerykański poncz z szampanem i owocami

Pocz ze świeżych owoców i alkoholu, z kostkami lodu. Orzeźwiający i zimny alkohol owocowy z wódką truskawkową i szampanem. Zaserwuj ten wyjątkowy napój w ozdobnym słoju z kranikiem, podczas swojego amerykańskiego przyjęcia. W upalne dni podczas imprezy, taki napój alkoholowy będzie niezastąpionym smakołykiem.

Owocowy poncz z alkoholem

5 od 19 osób
Autor: Martyna Pietruszka Danie: AlkoholKuchnia: AmerykańskaTrudność: Łatwe
Ilość

3

litry
Przygotowanie

20

min.
Chłodzenie

3

godz. 
Kalorie

300

kcal

Poncz ze świeżych owoców i alkoholu, rodem z amerykańskich filmów. Orzeźwiający i soczysty poncz z wódką truskawkową i szampanem.

Składniki:

  • BAZA ALKOHOLOWA
  • 750 ml szampana (wina musującego)

  • 100 ml wódki truskawkowej

  • 1 cytryna

  • OWOCE
  • 1 kg arbuza

  • 1/2 świeżego ananasa

  • 3 czerwone krwiste pomarańcze

  • 3 nektarynki

  • 300 g truskawek

  • 300 g czerwonych winogron

Sposób przygotowania:

  • Arbuza, ananasa i krwiste pomarańcze odkrój od skórki. Miąższ owoców pokrój w dużą kostkę i przełóż do dużego garnka.
  • Dodaj nektarynki pokrojone w ćwiartki oraz truskawki i winogrona pokrojone na połówki.
  • Owoce zalej szampanem, wódką owocową oraz sokiem wyciśniętym z 1 cytryny. Delikatnie przemieszaj i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny.
  • Przed podaniem poncz przelej do ozdobnego słoja, dodaj do niego mnóstwo kostek lodu i delektuj się wyśmienitym smakiem.

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*